Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Processos de participaciˇ ciutadana a l'Ajuntament de Barcelona

Els processos participatius són un instrument que l'Ajuntament de Barcelona posa a disposició dels ciutadans i ciutadanes perquè puguin opinar i aportar el seu coneixement i les seves propostes sobre Barcelona al govern de la ciutat.

Els processos participatius poden tenir objectius diferents en funció de si s'adrecen a un col·lectiu de població específic (dones, infants, gent gran...) a un territori o comunitat específica (districte, barri, ...) a un tema específic (plans urbanístics, esports, educació...) o tenen un abast general, com el pla d'actuació municipal o la normativa de participació.

L’Ajuntament posa a l’abast de la ciutadania la plataforma digital Decidim Barcelona per informar-se i participar en els processos.

Mitjançant aquesta plataforma els ciutadans i ciutadanes poden informar-se del processos oberts, participar-hi, consultar altres propostes, opinar, donar suport a d’altres propostes i consultar les conclusions dels processos tancats.

Aquests processos consten de diverses fases:

  • Comunicació
  • Diagnosi
  • Aportacions
  • Decisions
  • Resultats i avaluació de les propostes

També es posen a disposició de la ciutadania espais presencials de participació i s’estableixen, punts d’informació i participació presencials, que es poden consultar des de Decidim Barcelona.

Per a més informació sobre la participació a Barcelona es pot consultar el web de partipació.

Com tramitar

Sense certificat digital
QuŔ podeu fer?

Podeu accedir al web de participaciˇ per consultar la normativa, obtenir informaciˇ sobre els processos participatius oberts o tancats i/o donar la vostra opiniˇ o suggeriment o fer una consulta.

QuŔ necessiteu saber?
Com es fa el trÓmit?

Accediu al web Decidim Barcelona i feu la vostra aportació al procés en què vulgueu participar.

Qui ho pot demanar?

La participaciˇ Ús oberta a tots els ciutadans i ciutadanes de Barcelona, de manera individual o com a entitats.

Documentaciˇ

No és necessari aportar documentació.

Preu

    Gratuït

Organisme responsable
Darrera actualitzaciˇ  09 / 05 / 2019