Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Alˇlegacions o recursos en relaciķ amb multes de convivčncia imposades per l'Ajuntament de Barcelona

El tràmit permet presentar un recurs o al·legació a una multa imposada per l'Ajuntament de Barcelona, per una infracció de civisme (Ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l'espai públic de Barcelona), dins del període voluntari de pagament.

Atenciķ

Una vegada la multa està pagada no es podran formular al·legacions.

Per presentar al·legacions o recursos contra multes municipals per infraccions de trànsit cal seguir el procediment que s'indica en el tràmit Al·legacions o recursos a multes de trànsit imposades per l'Ajuntament de Barcelona.

Per presentar al·legacions o recursos contra multes per infraccions d'ordenances municipals que no tinguin a veure amb trànsit o amb convivència cal seguir el procediment que s'indica en el tràmit Al·legacions o recursos a multes municipals que no tinguin a veure amb trànsit ni amb convivència.

Per realitzar aquest tràmit amb certificat digital és necessari complir amb els següents requisits. 

Com tramitar

Amb certificat digital/Identitat Digital al Mōbil
Quč podeu fer?
 • Si voleu presentar alˇlegacions o recursos a multes en període voluntari de pagament, podeu finalitzar el trāmit per internet: emplenar el formulari de solˇlicitud, adjuntar-hi la documentaciķ necessāria i presentar-ho tot al registre telemātic de l'Ajuntament de Barcelona.
 • Si voleu presentar alˇlegacions o recursos a multes en període executiu de pagament (amb recārrec i interessos), haureu de seguir el procediment detallat en el canal presencial del trāmit.
Quč necessiteu saber?
Com es fa el trāmit?

El formulari demana que us identifiqueu i que feu ús de la signatura electrònica per presentar la sol·licitud al registre telemàtic. Caldrà utilitzar qualsevol d'aquestes dues opcions:

 1. Empleneu el formulari i confirmeu les dades.

  Cal que en la sol·licitud es faci constar necessàriament el número de denúncia o el número d'expedient contra el que vol al·legar o recòrrer.

 2. Adjunteu els arxius o fitxers de la documentació necessària pel tràmit.

  Consulteu les condicions que han de complir els documents electrònics perquè s'acceptin en aquest portal i la manera de generar-los.

  Si ho preferiu, podeu enviar la documentació per correu postal a l'Institut Municipal d'Hisenda.

 3. Confirmeu-ne les dades i signeu la sol·licitud per presentar-la al registre telemàtic.

I després...

 • Posteriorment, rebreu la resposta a la vostra alˇlegaciķ o recurs per correu postal.
Qui ho pot demanar?

La persona denunciada.

Documentaciķ

Per fer el trāmit podeu aportar els documents que justifiquin la vostra peticiķ. Recordeu que haureu de tenir la documentaciķ preparada en arxius o fitxers per adjuntar-la al formulari.

Dates

Es pot presentar l'alˇlegaciķ o recurs dins dels terminis que s'indiquen en la notificaciķ o en la normativa aplicable.

Preu

  Gratuït.

Organisme responsable
Trāmits relacionats
Darrera actualitzaciķ  15 / 02 / 2019