Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Projecte Temps de barri, temps per a tu, per a famílies amb infants amb discapacitat

El programa Temps de barri, temps per tu posa en marxa projectes per fomentar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal, per tal que la ciutadania pugui gestionar més fàcilment el seu temps.

El programa té tres línies d'intervenció:

  • Per a famílies que tenen al seu càrrec infants amb discapacitat, per tal de prevenir situacions d'estrès i claudicació de les persones cuidadores, oferint un taller lúdic de qualitat a l'infant, garantint i millorant alhora la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies, present als 10 districtes de la ciutat.
  • Per a famílies cuidadores de persones amb dependència: - present a tres districtes (Eixample, Sant Andreu i Sant Martí): Els dissabtes de forma setmanal (Eixample i Sant Andreu) s'ofereix temps personal a les famílies i un espai de 9:30 a 16:30h, on les persones amb dependència realitzaran activitats lúdiques i estimuladores adequades a les seves necessitats. A Sant Martí el servei s'ofereix els dilluns setmanalment durant 3 hores al matí.
  • Per a joves i adults de més de 18 anys amb discapacitat: present a 5 districtes: Gràcia, Les Corts, Sants-Montjuïc i Sant Martí durant el curs escolar i a Horta-Guinardó en períodes vacacionals. Durant el curs escolar s'ofereix un servei quinzenal els dissabtes a la tarda, on els joves i adults amb discapacitat tenen un espai de trobada i socialització, on aprendre a gestionar el seu temps d'oci.

Com tramitar

Presencialment
Què podeu fer?

Podeu adreçar-vos a l'equipament on es faci l'activitat per fer la sol·licitud

Què necessiteu saber?
Com es fa el tràmit?

Cal anar directament als equipaments on es realitza l'activitat, emplenar la sol·licitud i adjuntar la documentació requerida. Els llocs on es realitza cada programa i el model de sol·licitud el podeu trobar en el web d'usos del temps.

Qui ho pot demanar?

Famílies que tinguin al seu càrrec persones amb dependència o discapacitat,

Documentació
  • Fitxa de sol·licitud de participació en el projecte
  • Certificat de discapacitat 
  • Informe escolar del darrer curs de l'infant 
  • Informe mèdic de la persona amb dependència
Preu

    Els preus per a cada activitat es publiquen cada any a l'Ordenança Fiscal de Preus Públics.

Organisme responsable