Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Projecte Temps de barri, temps per a tu, per a famílies amb infants amb discapacitat

El programa Temps de barri, temps per tu posa en marxa projectes per fomentar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal, per tal que la ciutadania pugui gestionar més fàcilment el seu temps.

El programa té tres línies d'intervenció:

  • Per a famílies que tenen al seu càrrec infants amb discapacitat, per tal de prevenir situacions d'estrès i claudicació de les persones cuidadores, oferint un taller lúdic de qualitat a l'infant, garantint i millorant alhora la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies, present als 10 districtes de la ciutat.
  • Per a famílies cuidadores de persones amb dependència: - present a tres districtes (Eixample, Sant Andreu i Sant Martí): Els dissabtes de forma setmanal (Eixample i Sant Andreu) s'ofereix temps personal a les famílies i un espai de 9:30 a 16:30h, on les persones amb dependència realitzaran activitats lúdiques i estimuladores adequades a les seves necessitats. A Sant Martí el servei s'ofereix els dilluns setmanalment durant 3 hores al matí.
  • Per a joves i adults de més de 18 anys amb discapacitat: present a 5 districtes: Gràcia, Les Corts, Sants-Montjuïc i Sant Martí durant el curs escolar i a Horta-Guinardó en períodes vacacionals. Durant el curs escolar s'ofereix un servei quinzenal els dissabtes a la tarda, on els joves i adults amb discapacitat tenen un espai de trobada i socialització, on aprendre a gestionar el seu temps d'oci.

Com tramitar

Presencialment
Què podeu fer?

Podeu adreçar-vos a l'equipament on es faci l'activitat per fer la sol·licitud

Què necessiteu saber?
Com es fa el tràmit?

Cal anar directament als equipaments on es realitza l'activitat, emplenar la sol·licitud i adjuntar la documentació requerida. Els llocs on es realitza cada programa i el model de sol·licitud el podeu trobar en el web d'usos del temps.

Qui ho pot demanar?

Famílies que tinguin al seu càrrec persones amb dependència o discapacitat,

Documentació
  • Fitxa de sol·licitud de participació en el projecte
  • Certificat de discapacitat 
  • Informe escolar del darrer curs de l'infant 
  • Informe mèdic de la persona amb dependència
Dates

L'obligació de pagament comença en el moment en què es presten els serveis que s'hi regulen. Es preveu el pagament anticipat del preu públic en el mateix lloc de la prestació del servei.

Preu

    Taller lúdic per infants i adolescents amb discapacitat i germans/es (per infant i sessió): 5,00 euros.

Organisme responsable
Darrera actualització  01 / 01 / 2019