Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Modalitats de pagament de la taxa d'estacionament de l'AREA

L'AREA és un sistema de regulació de l'estacionament al carrer que vol millorar l'ordenació de l'espai viari. Per poder aparcar a les zones regulades els ciutadans han d'obtenir un tiquet i abonar la corresponent taxa, amb tarifes diferenciades per a veïns i visitants.

Els residents que estacionin, dins de la seva zona de residència, a places d'AREA Exclusives per a residents o en places d'Àrea Verda no exclusives podran optar pel pagament per avançat d'aquesta taxa d'un dia o de varis, i com a màxim, fins al darrer dia laborable de l'any.

 • Pagament diari
 • Pagament per avançat: d'un dia o de diferents dies. El número de dies que pot deixar pagat varia en funció de si es fa el pagament a través del parquímetre o bé es fa servir l'app ONaparcar Residents. Si es fa servir el parquímetre, es poden deixar pagats fins un màxim de 20 dies laborables. L'aplicació ONaparcar Residents disposa de periodes preestablerts de 7, 30, 90 dies o fins a finals d'any, de manera que els usuaris poden seleccionar periodes a la carta en funció de les seves necessitats.

Els no residents han de treure el tiquet en el parquímetre pel temps que vulguin aparcar. També poden pagar utilitzant el servei ApparkB, servei integrat a l'aplicació SMOU, per fer el pagament per mitjà del mòbil. Per utilitzar aquest servei cal disposar d'un smartphone (iOS o Android), amb accés a internet donat d'alta i GPS.

Les persones associades a gremis i col·lectius professionals que hagin signat un conveni amb l'Ajuntament poden adquirir en el seu gremi o col·lectiu professional, targetes de prepagament per a les places d'àrea preferents. Aquestes targetes també permeten obtenir descomptes en els aparcaments de BSM.

Atenció

El proper dia 15 de febrer l’antiga app ApparkB deixarà d’estar operativa i l'única manera d’utilitzar el servei ApparkB serà mitjançant l’app SMOU.

Consulteu tota la informació referent a la integració del servei ApparkB a la nova app SMOU accedint al següent enllaç.

Com tramitar

Presencialment
Què podeu fer?

Podeu consultar els mitjants de pagament de la tarifa d'AREA o treure un tiquet de tarifa zero.

Què necessiteu saber?
Com es fa el tràmit?

Residents

En tots els casos s'ha d'utilitzar la Targeta d'AREA.

 • El pagament diari: s'ha de fer directament al parquímetre o utilitzar el Servei ONaparcar Residents i compta com un dia per a ciutadans residents (de 8 a 24 hores). Si algun resident vol pagar els 20 cèntims d'euro per deixar el cotxe l'endemà, podrà treure el tiquet en el parquímetre a partir de les 20:00 hores.
 • Pagament per avançat: s'ha de fer directament al parquímetre o utilitzar el Servei ONaparcar Residents. Pel tiquet d'una setmana el parquímetre compta 5 dies laborables de manera que, si es treu un tiquet dilluns, es podrà estacionar fins diumenge a les 24 hores ja que dissabtes i diumenges no compten. Igualment, si entre setmana cau un dia festiu, el parquímetre tampoc no el comptarà. També es pot treure el tiquet a partir de les 20:00 del dia anterior.

No residents

 • Podeu fer el pagament en el parquímetre o utilitzar el Servei ApparkB que està integrat a l'aplicació SMOU (per accedir-hi cal donar-se d'alta i obrir un compte de servei). El parquímetre disposa també del servei Smart Tiquet, amb el qual no cal deixar el tiquet al cotxe, si s'introdueixen els números de la matrícula al parquímetre a l'hora de pagar l'estacionament. El parquímetre lliura un tiquet com a comprovant per a l'usuari.

Usuaris de vehicle Zero Emissions

 • Podeu treure del parquímetre el tiquet a tarifa zero que caldrà col·locar en el vehicle, en cas d'aparcar com a resident en places Verdes o Exclusives Residents de la seva zona, també podeu utilitzar el Servei ONaparcar Residents.

Targeta per gremis i col·lectius professionals

 • Cal que el gremi o col·lectiu professional hagi signat un conveni amb l'Ajuntament. Els  associats han de comprar la targeta en el seu gremi o col·lectiu. La targeta serveix per fer el pagament al parquímetre.

Qui ho pot demanar?

Pel servei ApparkB integrat a l’aplicació SMOU i ONaparcar Residents cal disposar d'un smartphone amb accés a internet donat d'alta i amb GPS.

Per les targetes per a gremis i col·lectius professionals cal estar-ne associat i que el gremi o col·lectiu hagi signat conveni amb l'Ajuntament.

Documentació

No cal aportar cap documentació però els residents hauran de tenir a mà la targeta d'AREA.

Dates

App ONaparcar residents:

 • A partir del 31 de desembre de 2018 a les 20h, els residents de l'AREA podran obtenir els seus tiquets pel 2019. La durada dels tiquets emesos per l'app serà des d'1 dia i com a màxim, fins al darrer dia laborable de 2019.

Parquímetres:

 • A partir del 31 de desembre de 2018 a les 20h, els residents de l'AREA podran obtenir els seus tiquets pel 2019. La durada dels tiquets emesos pel parquímetre serà des d'1 dia fins a un màxim de 20 dies.

Targetes per gremis i col·lectius:

 • Validesa d'un any, a comptar des del 1r ús.
Preu

  El preu depèn de si el resident té dret o no a subvenció. La subvenció és del 100% de la tarifa.

  Tarifa sense subvenció:

  -Preu diari no residents

  • 3,00 euros/hora en fraccions de 5 cèntims d'euro: zones de la 1 a la 7
  • 2,75 euros/hora en fraccions de 5 cèntims d'euro: resta de zones

           
  -Preu diari residents:

  • 0,20 euros

  Durant el mes d'agost els residents estan exempts de pagament a les places d'area verda preferents i exclusives per residents.

  En cas que hi hagi activat un episodi de contaminació, la tarifa per als residents no s'incrementarà, sempre que estacionin a la seva zona.

  -Usuaris de vehicle Zero Emissions:

  • Si és resident i té un vehicle Zero emissions, es podrà beneficiar de la tarifa excepcionalment bonificada al 100% per a aquest vehicle a la seva zona de residència, sempre que es compleixin els requisits establerts per a l'obtenció de la targeta de resident d'AREA i disposi de la targeta d'usuari de vehicle elèctric que l'identifiqui.
  • Si és no resident per tenir accés als avantatges que dóna el fet de tenir un vehicle Zero Emissions, cal que prèviament obtingui la targeta d'usuari de vehicle elèctric i que compleixi tots els requisits necessaris. Amb aquesta targeta es podrà beneficiar de la tarifa excepcionalment bonificada al 100% en estacionar en places d'Àrea Blava i Área Verda per a no residents de la ciutat, segons la regulació horària de cada zona.

  Targeta per a gremis i col·lectius professionals:

  • Preu de la targeta: 50 euros
  • 2,50 euros/hora en fraccions de 5 cèntims d'euro

   

  Per consultar la tarifa de resident per a l'any 2019, cal que introduïu el codi de la vostra targeta de resident de l'AREA i la matrícula del vostre vehicle accedint al següent enllaç.

Organisme responsable
Darrera actualització  02 / 04 / 2019