Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Carpeta del Professional, per a la gestiˇ i tramitaciˇ telemÓtica en nom dels seus clients

La Carpeta del Professional és una aplicació del Portal de Tràmits de l'Ajuntament de Barcelona adreçada als professionals de la gestió tributària.

Les gestions que es poden realitzar a través de la carpeta, varien en funció del tipus de professional que hi accedeixi.

1) Els professionals de la gestió que formen part d'una associació o col·legi oficial que ha signat el conveni de col·laboració amb l'Institut Municipal d'Hisenda, que estiguin adherits i que disposin de l'autorització dels seus clients podran:

 • Accedir a les principals dades dels clients de què disposa l'Institut municipal d'Hisenda.
 • Realitzar electrònicament la majoria dels tràmits i finalitzar-los.
 • Fer els tràmits per lots.
 • Adjuntar telemàticament documentació associada al tràmit.
 • Fer els seguiment dels tràmits.
 • Disposar d'un portal de gestió dels seus clients.

2) Els professionals de la gestió que no formen part de cap col·legi o associació adherit al conveni de col·laboració amb l'Institut Municipal d'Hisenda o que en pertanyin però que no vulgin adherir-se al conveni i desitgin realitzar tràmits que requereixin d'autorització prèvia dels seus clients, hauran d'obtenir aquesta autorització, necessàriament, a través de la Carpeta del Professional, però no gaudiran de la resta d'avantatges.

En ambdós casos, l'autorització per a realitzar gestions podrà ser general o específica per a un tràmit concret i de vigència limitada o indefinida. L'obtenció de l'autorització es realitzarà sense que suposi cap desplaçament físic del client ni del professional de la gestió.

En qualsevol moment, tant el client com el professional podran revocar la representació prèviament atorgada.

Com tramitar

Internet
Amb certificat digital
QuŔ podeu fer?

Podeu veure dades, realitzar trÓmits i gestions en nom del vostre client si sou un professional que formi part d'una associaciˇ o colĚlegi oficial que hagi signat el conveni de colĚlaboraciˇ amb l'Institut Municipal d'Hisenda i esteu adherits al mateix.

Si no us heu adherit a cap conveni, ˙nicament podreu tramitar l'autorizaciˇ del vostre client per realitzar trÓmits que, obligat˛riament, la requereixin.

QuŔ necessiteu saber?
Com es fa el trÓmit?

Per accedir a la Carpeta del Professional serÓ necessari disposar de certificat digital. Consulteu la llista de certificats digitals admesos en aquest Portal de TrÓmits.

 1. Per accedir a la Carpeta, premeu el botó "Iniciar" i identifiqueu-vos amb el vostre certificat digital.

I desprÚs...

 • Si Ús vostŔ un professional de la gestiˇ i formeu part d'una associaciˇ o colĚlegi oficial que ha signat el conveni de colĚlaboraciˇ amb l'Institut Municipal d'Hisenda, ja podreu tramitar les autoritzacions i realitzar les gestions en nom del vostre client.

 • Si es vostŔ un professional de la gestiˇ que no forma part de cap colĚlegi o associaciˇ adherida al conveni de colĚlaboraciˇ amb l'Institut Municipal d'Hisenda, o bÚ que en formi part per˛ no desitgi adherir-se a l'esmentat conveni, i ha de realitzar trÓmits que requerexin d'autoritzaciˇ prŔvia dels seus clients, a travÚs de la Carpeta del professional podreu tramitar l'autoritzaciˇ del vostre client per aquells trÓmits en quŔ sigui necessÓria.

Envieu un correu electr˛nic a l'adreša imhad@bcn.cat amb l'assumpte "AccÚs no adherits".


El departament d'Atenciˇ No Presencial de l'Institut Municipal d'Hisenda, un cop rebut el correu, remetrÓ al vostre client la peticiˇ d'autoritzaciˇ que heu formulat, per tal que la signi.

Una vegada l'Institut Municipal d'Hisenda rebi o tingui constÓncia de l'autoritzaciˇ per part del vostre client, ja podreu realitzar el trÓmit.


Podreu consultar en la Carpeta, sense necessitat d'efectuar cap desplašament, si el vostre client ha donat la seva autoritzaciˇ.

Qui ho pot demanar?

Els professionals o despatxos adherits al conveni de colĚlaboraciˇ signat amb l'Institut Municipal d'Hisenda podran realitzar trÓmits i gestions en nom del seu client, una vegada obtinguda l'autoritzaciˇ d'aquest.


Pels professionals no adherits al conveni de colĚlaboraciˇ signat amb l'Institut Municipal d'Hisenda l'˙nica opciˇ disponible Ús la de tramitar l'autoritzaciˇ dels seus clients, que s'ha de realitzar obligat˛riament a travŔs de la Carpeta del Professional.

Preu

  La Carpeta del Professional és una aplicació gratuïta.

Organisme responsable
TrÓmits relacionats
Darrera actualitzaciˇ  27 / 03 / 2019