Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Denúncia per molèsties provocades per instal·lacions d'aire condicionat, plaques solars i els seus conductes i elements auxiliars.

El tràmit permet denunciar les molèsties ocasionades als veïns per aires condicionats i captadors d'energia solar. Cal saber que:

  • Està prohibida la col·locació d'aires condicionats i plaques solars sobre els paradors de façana, miradors i balconades. En cap cas poden sobresortir del tancament dels buits arquitectònics i han d'armonitzar amb la solució del tancament en què s'ubiquin.
  • En cas d'edificis inclosos en el Catàleg del Patrimoni Arquitectònic Historicoartístic de la ciutat de Barcelona, la col·locació d'aquest elements, requerirà obligatòriament l'obtenció de la llicència municipal.
  • També s'haurà de sol·licitar la correponent llicència municipal, si l'aparell té més de 20.000 kf/h o equivalent.

Com tramitar

Presencialment
Com es fa el tràmit?

Per denunciar les molèsties provocades per instal·lacions d'aire condicionat plaques solars i els seus conductes i elements auxiliars:

  • Anar a qualsevol Oficina d'Atenció Ciutadana
  • L'Ajuntament donarà curs a la denúncia

Qui ho pot demanar?

Les persones que se sentin molestes per qualsevol incidència provocada pels aires condicionats o plaques solars, tant si és per soroll, vibració o temperatura.

Documentació

Per fer el tràmit no cal aportar documentació, però serà necessari proporcionar:

  • Número de document identificatiu de l’interessat, NIF, NIE o Passaport en cas de persona física o NIF en cas de persona jurídica.
On es pot fer?
Dates

En qualsevol moment es pot denunciar les molèsties provocades pels aires condicionats i les plaques solars o els seus elements auxiliars.

Preu

    Gratuït.

Organisme responsable
Darrera actualització  04 / 04 / 2019