Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Casals infantils, espais d'adolescents i ludoteques infantils

Els Casals infantils són espais i centres on es desenvolupen activitats per al lleure i formatives, conduïdes per monitors i educadors, aprofitant els equipaments i recursos de la ciutat: escoles, centres cívics, etc. Funcionen en horari fora de l'escola, durant les vacances d'estiu, Nadal o Setmana Santa. Les activitats són molt variades: jocs; activitats per fomentar la relació amb els altres i l'entorn; tallers; etc. Alguns Casals fan a més, un seguiment especial de les necessitats dels nens i nenes en situació de risc social; activitats de suport pedagògic; servei de menjador els dissabtes,...

Les Ludoteques són un equipament que utilitza el joc com a mitjà per a educar, fomentar la creativitat, la relació amb els altres, etc. en el temps lliure dels nens i nenes. Poden comptar amb el suport puntual de monitors. Les activitats que ofereixen són: autoservei pel joc lliure, tallers, espais per treballar la psicomotricitat, etc. Poden ser utilitzades per les escoles en horari escolar. En ocasions, quan els nens i nenes molt petits, també hi poden participar els familiars.

Com tramitar

Presencialment
Com es fa el trÓmit?

Podeu fer la inscripció en l'activitat que vulgueu

Cal adrešar-se als equipaments (Casals, Centres CÝvics,...) que ofereixen aquest servei i fer una inscripciˇ, amb el pagament del preu corresponent.

En alguns Casals i Ludoteques es dˇna prioritat als nens i nenes amb dificultats socials.

Podeu consultar la llista de casals i ludoteques de la ciutat a la Guia Barcelona del web municipal.

Qui ho pot demanar?
  • Nens i nenes entre 0 i 15 anys, especialment en edat escolar i adolescents.
Preu

    Algunes activitats són de pagament.

Organisme responsable
Darrera actualitzaciˇ  18 / 10 / 2018