Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Targeta de transport públic T-16 per als nens i les nenes de Barcelona ciutat

La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i les nenes amb edats compreses entre els 4 anys i fins al 31 de desembre de l’any que fan 16 anys, que els permet fer, de forma gratuïta, un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic i dins de la zona del sistema tarifari integrat del municipi on tingui la residència el titular de la targeta.

És un títol personalitzat amb les dades del nen o la nena titular i que només ells poden fer servir. Cal validar-lo a cada viatge i sempre ha d'anar acompanyat de la fotocopia del DNI, NIE o passaport.

Els transports de la xarxa del sistema tarifari integrat que es poden utilitzar són els següents:

 • Línies d'autobús de la TMB.
 • Metro
 • Ferrocarrils de la Generalitat (dins de la zona 1).
 • Renfe rodalíes (dins de la zona 1).
 • Tramvies (Trambesòs i Trambaix)
 • Línies d'autobús regulars de l'àmbit de la 1a corona de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB): TUSGSAL (inclòs Nitbus),AUTHOSA, TRANSPORTS LYDIA, ROSANBUS, OLIVERAS, MOHN (només àmbit 1a corona AMB), SOLER SAURET (Esplubus, JusTram, JusMetro i urbans de Sant Feliu de Ll.).

No entren dins de la utilització de la targeta T-16 els següents transports: aerobús, tibibus, telefèric, tramvia blau, bus turístic, serveis especials.

Com tramitar

Sense certificat digital
Què podeu fer?

Podeu accedir al web de l'AMB per fer la sol·licitud de la targeta.

Què necessiteu saber?
Com es fa el tràmit?

Empleneu el formulari i confirmeu-ne les dades

 1. Adjunteu la imatge escanejada del DNI/NIE/passaport/llibre de família del nen o la nena

  Imprimiu una còpia de la sol·licitud i envieu-lo per correu postal a l'apartat de correus que s'indica a la pàgina web de la sol·licitud. Si disposeu de signatura digital també podeu enviar-los per correu electrònic.

  L'Àrea Metropolitana de Barcelona us enviarà el document per fer el pagament mitjançant el web de la sol·licitud o en qualsevol terminal de Servicaixa i línia oberta de CaixaBank. No és necessari que envieu justificant del pagament.

I després...

 • L'Àrea de Transports i Mobilitat, dins el període de 30 dies a partir de la data de sol·licitud, enviarà per correu certificat al domicili d'empadronament de la persona beneficiària la targeta T-16 personalitzada.
Qui ho pot demanar?

El pare, la mare o el tutor dels nens i nenes entre 4 i 16 anys residents a Barcelona.

Documentació

La documentació que cal per sol·licitar la targeta és la següent:

 • Imprès de sol·licitud.
 • Fotocòpia a dues cares del DNI/NIE/passaport vigent del nen o la nena titular de la targeta o fotocòpia del llibre de família de les pàgines on surten els titulars del llibre i del nen o nena,

 

Dates

Termini de validesa: Amb independència de la data de tramitació, el període mínim de validesa de la primera edició de la targeta T16 és de 2 anys i la seva renovació es farà coincidir amb l'aniversari del nen o nena. En el cas que el nen o la nena compleixi 16 anys serà vàlida fins el 31 de desembre de l'any en què els compleixi.

La renovació serà cada dos anys fins l'edat de 15 anys inclosos.

El període de validesa de la targeta es farà coincidir amb l'aniversari del nen o nena. La targeta nova es lliurarà en el moment de caducitat de l'antiga i la seva validesa s'allargarà fins l'aniversari de l'any en que calgui renovar-la.

Preu

  Targeta T-16: 35 euros (el pagament és en concepte de gestió i tramitació de la targeta)

  La renovació es farà d'ofici i és gratuïta.

  En cas de pèrdua o sostracció de la targeta, es pot sol·licitar una nova emissió. La reedició es farà contra pagament dels costos establerts d'emissió i gestió (35 euros).

Organisme responsable
Darrera actualització  16 / 04 / 2019