Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Creaciˇ d'empreses, ocupaciˇ i desenvolupament professional

Barcelona Activa impulsa el creixement econòmic de Barcelona i el seu àmbit d'influència donant suport a les empreses, la iniciativa emprenedora i l'ocupació i promociona la ciutat internacionalment i els seus sectors estratègics.

Promoció de la ciutat per invertir i fer negocis per tal d’impulsar la marca Barcelona i el lideratge empresarial de la ciutat i la seva àrea metropolitana.

Promoció de sectors estratègics i donar suport a les accions de cooperació empresarial i de recerca, a la col·laboració públic-privada i a la competitivitat empresarial per a l’economia,  el lideratge i el posicionament de la ciutat.

Turisme i esdeveniments impulsant les accions relacionades amb la gestió de l’impacte del turisme a Barcelona i promoure l’atracció, aterratge i fidelització a la ciutat d’esdeveniments d’interès econòmic, mantenint la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes.

Promoció del territori i comerç desenvolupant una promoció de l’activitat econòmica i comercial dels districtes.

Els programes es poden dividir en les següents grans àrees:

Emprenedoria Programa per acompanyar les persones emprenedores des de la idea de negoci fins a la posada en marxa de l’empresa. Ofereix, a les persones amb idees de negoci, informació i eines de qualitat per a que puguin emprendre i consolidar el seu negoci amb autonomia.

Benvingut a Barcelona Programa per atraure capital humà emprenedor, creatiu i investigador d'arreu del món i acompanyar-lo el seu establiment amb èxit a Barcelona. S'adreça a les persones estrangeres que vulguin instal·lar-se a la ciutat per a emprendre, treballar, fer recerca i estudiar.

Empresa Programa per donar suport a les empreses de la ciutat de Barcelona per millorar la seva competitivitat, impulsar les relacions amb les empreses tractores de la ciutat i desenvolupar serveis pel teixit empresarial que fomentin la generació de riquesa i ocupació també podeu consultar el tràmit Subvencions a empreses i entitats per al foment de la contractació estable

Capacitació professional i ocupació Programa per a orientar i capacitar les persones al llarg de la seva carrera professional, d’acord amb els requeriments del mercat i les empreses.

Pla Compromís per l’Ocupació a Barcelona per fomentar la contractació de persones de més de 40 anys. Podeu consultar el tràmit Subvencions del Programa Barcelona es Compromet d'impuls a la creació d'ocupació.

Formació (àrea transversal) Programa d’activitats de formació adaptades a les necessitats dels usuaris de Barcelona Activa.

Cibernàrium és el programa de capacitació i divulgació tecnològica. Ofereix formació per a professionals i empreses.

Com tramitar

Sense certificat digital
QuŔ podeu fer?

Podeu fer el tràmit per internet mitjançant la pàgina web de Barcelona Activa.

QuŔ necessiteu saber?
Com es fa el trÓmit?
  1. Accediu al web de Barcelona Activa.

     

Qui ho pot demanar?

Qualsevol persona o empresa que necessiti informació, assessorament i/o acompanyament per a la creació d'una empresa, trobar feina o per al desenvolupament professional.

Dates

Alguns programes es realitzen en unes dates concretes, consulteu els diferents serveis que s'ofereixen.

Preu

    Tràmit gratuït

Organisme responsable
Darrera actualitzaciˇ  09 / 05 / 2019