Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Alta en el registre de bicicletes

Registre d'una bicicleta per a la posterior inclusió de les seves dades d'identificació en un arxiu informàtic. També s'inclouen les dades del seu propietari.

A través d'aquest registre, que és voluntari, es pretén aconseguir un primer efecte dissuasori del robatori i si finalment es produeix el furt, la posada en marxa de mecanismes de detecció, identificació i devolució de vehicles recuperats.

Per a poder realitzar el registre, la bicicleta ha de disposar d'un número identificatiu que pot ser:

 • el número de bastidor (número identificatiu de la bicicleta que surt de fàbrica i que normalment es troba sota el pedaler).
 • o bé un sistema de marcatge que l'usuari pot fer-se instal·lar a la bicicleta dirigint-se a unes determinades botigues de venda de bicicletes. Aquesta opció va a càrrec de l'usuari.
  • Aquest sistema de marcatge consisteix en un identificador metàl·lic que porta un número identificatiu que s'instal·la al quadre de la bicicleta entre el manillar i el pedaler, aprofitant un dels forats existents, com per exemple el del portabidons. També li lliuren un conjunt de tres adhesius, que un cop finalitzat el procés de registre s'han d'incorporar a la bicicleta.
  • A les botigues on es pot fer la instal·lació del sistema de marcatge disposaran de la documentació per a iniciar el procés d'inscripció al Registre.
  • Tot i que la bicicleta disposi de número de bastidor, igualment es pot instal·lar el número de marcatge per tal d'augmentar-ne la seguretat.

Amb el número de bastidor, el sistema de marcatge o amb tot dos identificadors es pot començar el procés de registre sol·licitant els impresos d'alta al Registre de Bicicletes.

Com tramitar

Internet
Telef˛nic
Sense certificat digital
QuŔ podeu fer?

Podreu imprimir el full de sol.licitud d'inscripció.

Si ho preferiu, podeu sol.licitar que us enviïn l'imprès per correu postal al vostre domicili.

QuŔ necessiteu saber?
Com es fa el trÓmit?

Escolliu una opciˇ:

 • Impressiˇ o baixada dels documents, si voleu imprimir el full de sol.licitud del registre de bicicletes i un full explicatiu del servei.
 • Sol.licitud per rebre els impresos per correu postal, si voleu que us fem arribar la documentaciˇ a l'adreša postal que hi feu constar.

 1. Empleneu el formulari i confirmeu les dades.

I desprÚs...

Si heu imprŔs la documentaciˇ:

 • Empleneu l'imprŔs, signeu-lo i envieu-lo per correu postal a l'apartat de correus 1209FD Barcelona.

Si heu fet la sol.licitud per rebre la documentaciˇ a la vostra adreša postal:

 • Rebreu per correu postal el full de sol.licitud d'alta i un sobre amb el franqueig pagat on hi constarÓ l'apartat de correus de l'Oficina del Registre de bicicletes.
 • A continuaciˇ, empleneu l'imprŔs, signeu-lo i envieu el sobre per correu postal.

En qualsevol d'aquests casos, properament rebreu per correu postal la confirmaciˇ de que la bicicleta ha estat registrada.

TambÚ s'adjuntarÓ una targeta de registre pel ciclista i un adhesiu identificador per enganxar al vehicle.

Qui ho pot demanar?

La persona propietària de la bicicleta.

Aquesta ha de ser major d'edat, resident a Barcelona i ha de disposar d'una adreça postal on rebre la documentació.

Documentaciˇ

No cal aportar documentaciˇ.

Dates

En qualsevol moment es pot demanar

Preu

  La inscripció al registre és gratuïta.

  En cas que s'opti per el sistema de marcatge a través dels comerços col·laboradors el preu de la instal·lació és de 20 euros aproximadament.

Organisme responsable