Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Premis Comerš de Barcelona 2018

 1. L'Ajuntament de Barcelona convoca anualment aquest premi, amb l'objectiu de reconèixer i promocionar les iniciatives que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat innovador de la nostra ciutat. Enguany s’unifica en aquesta convocatòria la vint-i-unena edició del Premi Comerç de Barcelona i la novena edició del Premi Mercats de Barcelona, Jordi Maymó.

El premi vol distingir iniciatives, contribucions i establiments comercials que hagin tingut incidència en la millora del sector comercial. Consta de les modalitats següents:

 • Premi al comerç innovador
 • Premi al comerç col·laborador
 • Premi Albert Gonzalez a la tasca de contribució a la promoció, innovació  i coneixement del comerç de la ciutat.
 • Premi al comerç de proximitat
 • Premi al comerç sostenible
 • Premi Mercats de Barcelona, amb dues subcategories:

-Premi a la millor iniciativa individual d’un establiment d’un mercat municipal de la ciutat de Barcelona: reconeixement a la singularitat de determinats establiments comercials presents a la xarxa de mercats municipals de la ciutat.

-Premi a la millor iniciativa col·lectiva per a la dinamització d’un mercat municipal de la ciutat de Barcelona.

Com tramitar

Internet
Presencialment
QuŔ podeu fer?

Podeu presentar la sol·licitud per participar en la convocatòria. Es poden presentar candidatures a una o a diverses modalitats del premi.

QuŔ necessiteu saber?
Com es fa el trÓmit?

Les candidatures s'han de presentar, juntament amb la documentació necessària, al registre de qualsevol de les oficines d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Barcelona.

Per estalviar-vos esperes innecessàries és recomanable concertar cita prèvia accedint al tràmit Cita amb l'Ajuntament de Barcelona.

I desprÚs...

 • El tramitador de l'Oficina d'atenció ciutadana us lliurarà el comprovant de registre del tràmit realitzat.
 • Si heu de presentar documentació, disposareu d’un termini de 10 dies hàbils per fer-ho per internet, accedint a Annexió de documents a  sol·licituds realitzades.
 • El veredicte del jurat es donarà a conèixer en un acte que se celebrarà durant el darrer trimestre de l'any. La data, el lloc i l'hora es comunicaran oportunament en el web del Premi Comerç de Barcelona. Durant la celebració d’aquest acte es lliurarà un guardó commemoratiu per a les candidatures guanyadores de cadascuna de les modalitats.
Qui ho pot demanar?

Caldrà complir amb els següents requisits:

 • Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Agència Tributària, Seguretat Social i amb Hisenda Municipal. La presentació de la candidatura comporta l’autorització a l’Ajuntament de Barcelona perquè pugui comprovar i obtenir l’acreditació d’estar al corrent d’aquestes obligacions.
 • Disposar de la documentació (llicència, autorització o comunicat) que acrediti l’activitat que es presenti al Premi.

Poden presentar candidatura als premis totes les persones físiques o jurídiques (titulars d’establiments comercials, de parades de mercats municipals, associacions de comerciants territorials o sectorials i associacions de venedors de mercats municipals) que contribueixin o hagin contribuït a la millora del teixit comercial i dels mercats de la ciutat de Barcelona.

Documentaciˇ

-Full de proposta de la candidatura (cada premi disposa d'un formulari específic):

-Memòria explicativa de la iniciativa, l'establiment o la trajectòria professional, acompanyada, si és possible, de fotografies, articles de premsa o qualsevol altra documentació que aporti més informació de la candidatura presentada.

On es pot fer?
Dates

Any 2018:

 • Publicació de les bases al BOPB: 31 de maig de 2017.
 • Presentació de sol·licituds: de l'1 al 29 de juny de 2018, ambdós inclosos.

 

Preu

  El premi consistirà en el lliurament d'un guardó commemoratiu per a cada especialitat.

Organisme responsable
Darrera actualitzaciˇ  22 / 11 / 2018