Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Inscripciˇ en el Registre CiutadÓ per a formar part del Consell de Ciutat o del Consell CiutadÓ de Districte

El Consell de Ciutat és el màxim òrgan consultiu i de participació de l'Ajuntament de Barcelona, en el qual els representants de la ciutadania i els representants de l'Ajuntament debaten els afers principals de la ciutat.

La inscripció al Registre de ciutadans i ciutadanes és el vehicle per poder participar en el Consell de Ciutat o en el Consell Ciutadà de districte, de les Comissions de seguiment dels Consells de Barri. Els ciutadans que participen en el Consell Ciutadà de districte són escollits aleatòriament del cens del Districte (no cal estar inscrit en el Registre Ciutadà).

Entre tots els inscrits al Registre, s'escolliran aleatòriament, fins a quinze ciutadans i ciutadanes nomenats per l'alcalde o alcaldessa.

Els ciutadans i ciutadanes que surtin escollits ho seran per un període de dos anys, els dos primers de la legislatura, finalitzat aquest període és procedirà a la renovació dels ciutadans i ciutadanes per un altre període de dos anys fins al final de la legislatura.

Com tramitar

Sense certificat digital
QuŔ podeu fer?

Podeu sol·licitar la inscripció al registre per internet mitjançant la pàgina web de participació.

 

QuŔ necessiteu saber?
Com es fa el trÓmit?

Empleneu el formulari que trobareu en el web de Participació

I desprÚs...

Posteriorment i, sota la presidŔncia de la Secretaria General de l'Ajuntament, es realitzarÓ un sorteig per seleccionar els quinze ciutadans/nes que formaran part del Consell de Ciutat.

Qui ho pot demanar?

Qualsevol ciutadà o ciutadana de Barcelona

Dates

La vigŔncia del Registre CiutadÓ Ús indefinida.

Preu

    Gratuït.

Organisme responsable
Darrera actualitzaciˇ  19 / 09 / 2018