Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Baixa de la llicŔncia de terrassa

Tràmit per demanar la baixa del permís d'instal·lació de terrasa ubicada en les places, carrers i espais d'ús públic.

Com tramitar

Amb certificat digital
QuŔ podeu fer?

Podeu finalitzar el trÓmit per internet: emplenar el formulari de solĚlicitud, adjuntar-hi la documentaciˇ necessÓria i presentar-ho tot al registre telemÓtic de l'Ajuntament de Barcelona.

QuŔ necessiteu saber?
Com es fa el trÓmit?

Abans d'iniciar el tràmit, haureu de descarregar, emplenar i guardar al vostre ordinador el document de característiques específiques del tràmit-instància de baixa (disponible per a versions Acrobat Reader 7 o superiors) que haureu d'adjuntar al formulari com a part de la documentació de la vostra sol·licitud.

El formulari demanarà que us identifiqueu amb un certificat digital i que feu ús de la signatura electrònica per presentar la sol·licitud al registre telemàtic. Consulteu la llista de certificats digitals acceptats en aquest portal i els components tècnics que requereix la signatura electrònica.

 1. Empleneu el formulari.

 2. Adjunteu els arxius o fitxers de la documentació necessària pel tràmit. Consulteu les condicions que han de complir els documents electrònics perquè s'acceptin en aquest portal i la manera de generar-los.

 3. Confirmeu-ne les dades i signeu la sol·licitud per presentar-la al registre telemàtic.

I desprÚs...

 • Imprimiu el justificant del tràmit realitzat o deseu-lo en el vostre ordinador (arxiu en format PDF).
 • Un cop presentada la sol·licitud haureu finalitzat el tràmit.
 • No cal retornar la cèdula de la terrassa.
Qui ho pot demanar?

La persona titular de la llicència.

Documentaciˇ
 • Instància específica per comunicar la baixa.
 • Poders o autorització, en cas d'actuar com a representant del titular de la llicència.
Dates

Caldrà sol·licitar la baixa de la possible renovació pel mateix període de l'any vinent, com a molt tard, abans dels 15 dies de l'inici del nou període de vigència de la llicència.

En les llicències anuals el període comença el dia 1 de gener i en les llicències de temporada el dia 1 de maig.

Preu

  El tràmit és gratuït.

  Qualsevol baixa definitiva demanada durant el període de vigència de la llicència donarà dret al retorn de l'import de la taxa corresponent al termini comprès entre el dia següent de la data de sol·licitud de baixa fins a la finalització de la llicència, sempre i quan s’hagin retirat de l’espai d’ús públic tots els elements que configuraven la terrassa.

  Si la baixa se sol·licita abans de la liquidació de l'any, l'import de la taxa de la llicència és prorrateja en funció del temps que s'ha ocupat.

Organisme responsable
Darrera actualitzaciˇ  08 / 05 / 2019