Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Recuperaciˇ dels vehicles retirats per excÚs soroll

La Guàrdia urbana pot parar els vehicles sorollosos i convidar els seus conductors a passar el control i evitar que superin els decibels permesos d'acord amb l'Ordenança Municipal de Circulació de Vianants i Vehicles.

Els conductors que superin els decibels autoritzats s'arriscaran a la immobilització del seu cotxe o moto, que no podran recuperar fins que hagin solucionat el problema.

Com tramitar

Presencialment
QuŔ podeu fer?

Podeu recuperar el vostre vehicle en cas que hagi superat els decibels permesos.

QuŔ necessiteu saber?
Com es fa el trÓmit?

Cas de detectar més decibels dels autoritzats el vehicle passa a ser traslladat als dipòsits municipals i se'n retira la documentació.

  • El vehicle només podrà ser recuperat quan es justifiqui que es té dia i hora per passar la inspecció tècnica de vehicles (ITV).
  • El termini màxim per presentar el justificant és de 10 dies naturals (s'ha de presentar al quarter de la Guàrdia Urbana del districte on han posat la denúncia). En aquest cas es recupera el vehicle i donen una autorització de circulació provisional de 72 hores. La documentació del vehicle només se li tornarà amb la presentació del document que acrediti que la inspecció ha estat correcte.

Si els agents no poden comprovar allà mateix el nivell de decibels, poden posar una denúncia i donar un temps per portar el vehicle a un taller. Un cop arreglat el vehicle, cal presentar-lo per al control a qualsevol quarter de la Guàrdia Urbana que comprovaran el nivell de soroll i, si tot és correcte, retiraran la denúncia.

I desprÚs...

  • Aquest control va acompanyat de la imposiciˇ provisional de dues den˙ncies una de la Prefectura Provincial de TrÓnsit, per incomplir la Llei de Seguretat ViÓria, i l'altra de carÓcter municipal per infringir les Ordenances Municipals de Circulaciˇ de Vianants i Vehicles. Aquestes den˙ncies s'anulĚlaran quan s'acrediti que el vehicle ha superat correctament la inspecciˇ tŔcnica.
  • La reincidŔncia implicarÓ un trÓmit idŔntic per˛ sense la condonaciˇ de multes.
Qui ho pot demanar?

El conductor del vehicle.

On es pot fer?
Dates

El control de soroll pot realitzar-se en qualsevol moment.

Preu

    Tràmit Gratuït.

Organisme responsable
Darrera actualitzaciˇ  04 / 08 / 2017