Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

AccÚs a l'escola ordinÓria o especial de persones amb discapacitat

Els infants amb discapacitat, sempre que es valori positivament, han d'ésser integrats en centres d'educació ordinaris. Si no és possible, s'han de matricular en un centre d'educació especial.

Com tramitar

Presencialment
QuŔ podeu fer?

Podeu posar-vos en contacte amb l'Equip d'assessorament psicopedag˛gic que us correspongui per demanar la valoraciˇ per orientar l'infant cap el centre educatiu mÚs idoni.

QuŔ necessiteu saber?
Com es fa el trÓmit?

Cal contactar directament amb l'Equip d'assessorament psicopedag˛gic corresponent.

L'Equip fa una valoraciˇ psicopedag˛gica de les necessitats educatives especials de l'alumne determinat i de les seves possibilitats. DesprÚs es farÓ el corresponent dictamen d'escolaritzaciˇ determinant si Ús possible o no la seva integraciˇ en un centre ordinari d'ensenyament. L'Equip d'Assessorament orientarÓ, aleshores, cap al centre mÚs idoni.

Cal tenir en compte el perÝode de preinscripcions, tant el de les escoles ordinÓries com el de les escoles d'educaciˇ especial.

Qualsevol problema que sorgeixi durant el perÝode de matriculaciˇ cal fer-lo arribar per escrit a qui es dictamini segons la norma establerta per a aquell curs. La instÓncia superior Ús el servei d'inspecciˇ del Departament d'Ensenyament i la Delegaciˇ Territorial.

Cada any es publica la resoluciˇ, mitjanšant la qual s'aproven les normes de preinscripciˇ i matriculaciˇ d'alumnes als centres docents p˙blics i privats concertats. En el cas d'alumnes amb discapacitat:

  • Al segon cicle d'educaciˇ infantil, a l'educaciˇ primÓria, a l'educaciˇ obligat˛ria i als cicles de formaciˇ professional de grau mitjÓ o grau superior, el centre ha de reservar dues places de cada grup per a l'alumnat amb necessitats educatives especÝfiques, nombre que espot modificar per resoluciˇ del director o la directora dels serveis territorials.

  • A les llars d'infants aquesta reserva Ús d'un lloc escolar per a cada grup.

  • Al batxillerat i als centres i aules de formaciˇ de persones adultes no es farÓ cap reserva amb carÓcter general, per˛ per resoluciˇ del director o la directora dels serveis territorials es podrÓ establir una reserva en els centres on sigui convenient.

Qui ho pot demanar?

Infants amb discapacitat i en edat escolar.

On es pot fer?
Dates

╔s recomanable fer aquest trÓmit amb temps suficient per poder formalitzar la matriculaciˇ en els terminis establerts.

Preu

    Tràmit gratuït

Organisme responsable
Darrera actualitzaciˇ  25 / 04 / 2018