Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Ajut per a la compra, lloguer i reparaciˇ de pr˛tesis i ortesis

Hi ha persones que, a causa de la disminució que pateixen, poden necessitar l'ús d'aparells com pròtesis o ortesis. Les pròtesis són aquells aparells la funció dels quals és la de reemplaçar una part anatòmica absent de la persona; les ortesis són aparells aplicats a una part del cos per suportar, immobilitzar, corregir o bé prevenir una deformitat.

Com tramitar

Tramitaciˇ
Com es fa el trÓmit?

Si l'usuari ha cotitzat a la Seguretat Social es pot fer de dues maneres:

a. Sense necessitat d'abonar prŔviament l'ajut econ˛mic del Servei CatalÓ de la Salud:

  • Cal adrešar-se al metge de capšalera, el qual enviarÓ a l'usuari a l'especialista (traumat˛leg). El metge especialista omplirÓ l'imprŔs de prescripciˇ de pr˛tesi o ortesi.
  • Amb aquest document s'ha d'anar a l'Unitat de tramitaciˇ corresponent, on fan el document de validaciˇ administrativa.
  • Amb els dos documents anteriors anar a qualsevol de les ortopŔdies concertades amb el Servei CatalÓ de la Salud, identificades amb el Distintiu acreditatiu de centre adherit. NomÚs es pagarÓ l'import corresponent a l'usuari.

b. Cas de no voler anar a una ortopŔdia adherida al Servei CatalÓ de la Salud:

  • Cal adrešar-se al metge de capšalera, el qual enviarÓ a l'usuari a l'especialista (traumat˛leg). El metge especialista omplirÓ l'imprŔs de solĚlicitud de pr˛tesi o ortesi.
  • Amb l'imprŔs de pr˛tesi o ortesi cal anar a qualsevol ortopŔdia no adherida al Servei CatalÓ de la Salud, pagar tot l'import i anar a la Unitat de Tramitaciˇ corresponent amb la factura, on informaran del procediment de tramitaciˇ i lliuraran un model de solĚlicitud de tranferencia bancÓria.

Si l'usuari no ha cotitzat a la Seguretat Social,i no tÚ recursos, cal que solĚliciti la targeta sanitÓria i desprÚs ja pot accedir a les mateixes prestacions de la sanitat p˙blica.

Les persones amb una discapacitat reconeguda del 33 per cent o mÚs poden adrešar-se a l'Institut CatalÓ d'AssistŔncia i Serveis Socials per solĚlicitar una ajuda del programa d'atenciˇ social.

Qui ho pot demanar?

Un metge ha de valorar la necessitat de l'aparell.

On es pot fer?
Preu

    Segons el catàleg de prestacions ortoprotètiques aprovat pel Servei Català de la Salut.

Organisme responsable
Darrera actualitzaciˇ  15 / 10 / 2018