Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Postil·la del Conveni de La Haia

La postil·la del conveni de La Haia és una nota (en forma de segell) afegida al peu o al marge d'un document (fet aquí) per a que sigui vàlid a països que hagin signat el conveni (i al revés). Cal, per exemple, per a tràmits de nacionalitat (per a partides de naixement...).

La postil·la es pot aplicar a:

  • Documents procedents d'una autoritat o funcionari vinculat a una jurisdicció de l'Estat, inclosos els procedents del Ministeri Públic o d'un secretari, oficial o agent judicial.
  • Documents administratius
  • Certificacions oficials que s'hagin posat sobre documents privats com per exemple la certificació del registre d'un document, la certificació sobre la veritat d'una data i les autenticacions oficials i notarials de signatures en documents de caràcter privat.

No s'aplicarà la postil·la a:

  • Documents expedits per funcionaris diplomàtics o consulars
  • Documents administratius relacionats directament amb una operació comercial o de duanes.

Han signat el Conveni de La Haia els següents països:

Alemanya, Andorra, Antigua i Barbuda, Argentina, Armènia, Austràlia, Àustria, Azerbaidjan, Bahames, Barbados, Bèlgica, Belize, Bielorússia, Bòsnia-Hercegovina, Botswana, Brunei, Bulgària, Colòmbia, Cook (illes), Corea (república), Croàcia, Dinamarca, Dominica, El Salvador, Equador, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estats Units, Estònia, Federació Russa, Fidji, Finlàndia, França, Geòrgia, Granada, Grècia, Hondures, Hongria, Índia, Irlanda, Islàndia, Israel, Itàlia, Japó, Kazakhstan, Lesotho, Letònia, Libèria, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Macedònia, Malawi, Malta, Marshall (illes), Maurici (illes), Mèxic, Moldàvia, Mònaco, Montenegro, Namíbia, Niue (illa), Noruega, Nova Zelanda, Països Baixos, Panamà, Perú, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Checa, República Eslovaca, Romania, Samoa, Saint Kitts i Nevis, San Marino, Saint Vincent i les Grenadines, Santa Lucia, Sèrbia, Seychelles, Sudàfrica, Suècia, Suïssa, Surinam, Swazilàndia, Tonga, Trinitat i Tobago, Turquia, Ucraïna, Vanuatu, Veneçuela, Xile, Xina (només Hong Kong i Macau) i Xipre.

Atenció

Per a més informació accediu al web del Ministerio de Justicia.

Com tramitar

Tramitació
Què podeu fer?

Podeu sol·licitar la postil·la d'un document.

Què necessiteu saber?
Com es fa el tràmit?

  • Per a documents oficials de l'Ajuntament de Barcelona, jutjats o Registre Civil, heu d'adreçar-vos  a la Gerència Territorial de Justícia amb el document que es vulgueu postil·lar.

 

  • Per a documents oficials dels que la Gerència Territorial de Justícia no té la signatura del document reconeguda, o per a documents privats us heu d'adreçar a un notari que farà una validació de signatura i, posteriorment, el degà del Col·legi Oficial de Notaris posarà la postil·la al document.

Qui ho pot demanar?

Qualsevol persona que hagi de presentar documents a països signants del Conveni de l'Haia, l'autenticitat dels quals vulgui certificar.

Documentació

El document per postil·lar.

On es pot fer?
Organisme responsable
  • Administració General de l'Estat
Darrera actualització  08 / 05 / 2018