Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Certificat d'˙ltimes voluntats

Certificat que indica si una persona que ja ha mort havia fet testament; en cas positiu indica també la data i el notari on es va fer el testament; en cas negatiu serveix per a la declaració d'hereus.

Per a més informació consulteu el web del Ministerio de Justicia.

Com tramitar

Tramitaciˇ
Com es fa el trÓmit?

El tràmit es pot fer presencialment i per internet amb certificat digital.

Presencialment:

Adreceu-vos a l'Oficina d'expedició de certificats de la Gerència Territorial de Justícia,  amb la documentació, la taxa pagada i l'imprès de sol·licitud.

Cas de no tenir el certificat de defunció, cal demanar-lo al Registre Civil de la localitat on la persona va morir.

Per internet:

Accediu al web del Ministeri de Justícia per fer la sol·licitud. Cal disposar de certificat digital.

Qui ho pot demanar?

Qualsevol persona major d'edat.

Documentaciˇ
  • Certificat de defunció original o fotocòpia compulsada, preferentment literal. Si és un extracte, caldrà sol·licitar al Registre Civil que hi figurin els noms dels pares del difunt.
  • Imprès de sol·licitud. El faciliten a la Gerència Teritorial de Justícia. També es pot aconseguir per internet al web de l Ministeri de Justícia. 
  • Resguard del pagament de la taxa.

IMPORTANT: Si la data de defunció és posterior al 2 d'abril del 2009 i la defunció no està inscrita en un jutjat de pau no és necessari presentar el certificat de defunció. En aquest cas és imprescindible consignar el DNI/NIE del mort a la sol·licitud (si manca de NIE, el número de passaport o, en cas de no tenir-lo, el d'un altre document d'identitat del seu país d'origen).

On es pot fer?
Dates

Han d'haver passat com a mÝnim, quinze dies hÓbils de la data de defunciˇ. Cas de dubte sobre la data es pot trucar per telŔfon a la GerŔncia Territorial de JustÝcia, Departament d'˙ltimes voluntats, on informaran del dia a partir del qual es pot passar a demanar-lo.

Preu

    3,78 euros.

Organisme responsable
  • Administraciˇ General de l'Estat
Darrera actualitzaciˇ  14 / 11 / 2018