Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Passi metropolitÓ d'acompanyant de persones amb discapacitat

Passi que permet que una persona acompanyi a una persona amb discapacitat en un transport públic de la 1a corona de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i en el servei de transport especial sense haver de pagar.

El titular del passi és la persona amb discapacitat i l'acompanyant pot ser qualsevol persona. En tot cas,l'acompanyant ha de viatjar amb la persona discapacitada.

El titular ha d'estar en possessió de qualsevol títol de transport vigent, vàlid pel servei utilitzat, convenientment cancel·lat.

El passi d'acompanyant no va lligat a la targeta rosa, sinó que pot servir per acompanyar a una persona amb discapacitat independentment del títol de transport que utilitzi.

Com tramitar

Tramitaciˇ
Com es fa el trÓmit?

Empleneu l'imprès de sol·licitud que es pot demanar al telèfon gratuït 900 700 077, o descarregar-lo des del web de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Adjunteu la documentació requerida i remeteu-la per correu postal a:

Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

Apartat de Correus 861 FD

08080 - Barcelona.

En cas de pèrdua, robatori o deteriorament s'ha de telefonar al 900 700 077.

ATENCIÓ: 

Si esteu empadronat a Barcelona ciutat, per demanar un volant de residència o el segell i signatura conforme esteu empadronat  és necessari que concerteu cita prèvia accedint al tràmit Cita amb l'Ajuntament de Barcelona.

Per evitar desplaçaments podeu demanar el volant de residència mitjançant la web de Barcelona.

Qui ho pot demanar?

Aquelles persones amb una discapacitat que impliqui la necessitat d'anar acompanyat.

El passi no Ús vÓlid per a viatjar en els Ferrocarrils de la Generalitat ni a RENFE.

Documentaciˇ
  • Fotocòpia DNI (inclòs els menors de 14 anys).
  • Fotocòpia del certificat de l'ICASS on hi consti explícitament la necessitat d'acompanyament de la persona amb discapacitat en un transport públic col·lectiu. Aquest certificat es pot sol·licitar en el Centre d'Atenció a Disminuïts (CAD) que li correspongui.
  • Imprès de sol·licitud complimentat i signat. Es pot demanar per telèfon, descarregar-lo des del web de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
  • En la sol·licitud ha de constar el segell i la signatura conforme el sol·licitant està empadronat en un Ajuntament pertanyent a la 1a corona de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. (Pot presentar-se volant de residència enlloc del segell posat a l'imprès. La data del volant no pot ser superior a tres mesos)

 

On es pot fer?
Dates

Termini Validesa:

Dos anys des de la data d'emissiˇ

Preu

    6,58 euros

Organisme responsable
Darrera actualitzaciˇ  03 / 04 / 2017