Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Matriculaciˇ de vehicles i remolcs

Tràmit per a la matriculació de vehicles, nous o usats, adquirits al nostre país o a d’altres països, així com els remolcs.

  • La legalització, matriculació o les transferències de remolcs amb pes igual o inferior a 750 kg no requereix cap tràmit.
  • Per a remolcs amb pes superior als 750 kg és necessària la tramitació d'una matrícula específica per a aquest vehicle.

En aquest enllaç podeu consultar els motius d'exempció de l'impost i reducció de l'IVA aplicat: vehicles especials, famílies nombroses i persones amb discapacitat, entre d'altres.

Com tramitar

Tramitaciˇ
QuŔ podeu fer?

Podeu matricular el vehicle així com els remolcs amb pes superior al 750 kg.

QuŔ necessiteu saber?
Com es fa el trÓmit?

Abans de matricular un vehicle

  • Primer de tot heu d'anar amb la documentació del vehicle a qualsevol Agència Tributària d'Hisenda de l'Estat www.aeat.es i pagar l'impost de matriculació (excepte els remolcs).

Abans de matricular un remolc

  • Previ a la legalització del remolc, heu d’instal·lar l’enganxament i seguidament passar una revisió de la instal·lació a una estació d’ITV

Els remolcs amb un pes igual o inferior a 750 kg només necessiten una placa de matrícula igual que la del vehicle que l'arrossegarà i la fitxa de característiques tècniques.

Posteriorment heu de realitzar el tràmit d’Autoliquidació de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) a l'Ajuntament de Barcelona, www.bcn.cat/tramits. Cas que no disposeu d’accés a internet ho podeu sol·licitar al 010 Telèfon d’informació i tràmits de l’Ajuntament de Barcelona.

Finalment, aneu a la Prefectura Provincial de Trànsit (*) per a tramitar la matriculació. Presenteu tota la documentació necessària, els impostos, les taxes pagades i l'imprès de sol·licitud.

(*) és necessari sol·licitar cita prèvia a través del web www.dgt.es 

Qui ho pot demanar?

Els propietaris o persones autoritzades degudament.

Documentaciˇ

Imprès de sol·licitud

 

Per saber la documentació que heu de presentar, accediu al web de la Prefectura Provincial de Trànsit www.dgt.es

On es pot fer?
Dates

A l'adquirir el vehicle.

Preu
Organisme responsable
  • Administraciˇ General de l'Estat
Darrera actualitzaciˇ  03 / 04 / 2018