Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Viatges per a la gent gran subvencionats per l'Ajuntament de Barcelona

El programa de Viatges per a la Gent Gran es realitza en conveni amb l'IMSERSO, l'Ajuntament de Barcelona reserva 2.000 places de l'oferta estatal de Programa de Turismo del IMSERSO i les subvenciona parcialment a les persones grans amb targeta rosa gratuïta. (Podeu consultar el tràmit Alta de Targeta Rosa per majors de 60 anys).

Els viatges tindran lloc durant els mesos de gener, febrer, març i abril de 2019.

Les destinacions subvencionades són costa mediterrània (Andalusia, Catalunya, Múrcia i Comunitat Valenciana), Illes Balears, Illes Canàries, viatges culturals i turisme de natura.

La durada és de 5 dies (turisme natura), 6-7 dies (viatges culturals), 8-10-15 dies a la costa mediterrània i illes balears i 8-10-15 dies a les illes Canàries. També s'inclouen els desplaçaments i l'assegurança.

Atès el número limitat de places, per seleccionar les persones es prioritzaran les sol·licituds segons els criteris següents:

 • Les persones que no hagin viatjat en la campanya anterior.
 • Les persones que visquin soles.
 • Les persones de més edat.

Més informació al web barcelona.cat/gentgran

Atenció

L'Ajuntament enviarà cartes als usuaris de campanyes anteriors. Juntament amb la carta s'envia el formulari de sol·licitud i un full informatiu.

Les persones que no hagin rebut la carta, però considerin que reuneixen els requisits també poden fer la sol·licitud. Els impresos es poden descarregar de l'apartat Documentació d'aquest tràmit o recollir-los als centres de serveis socials o a les oficines d'atenció ciutadana. 

Com tramitar

Presencialment
Què podeu fer?

Podeu sol·licitar participar en el Programa Viatges per a la Gent Gran si compliu amb tots els requisits necessaris.

Què necessiteu saber?
Com es fa el tràmit?

Per a efectuar aquesta tramitació és necessari que concerteu cita prèvia accedint al tràmit Cita amb l'Ajuntament de Barcelona.

Adreceu-vos a qualsevol oficina d'atenció ciutadana, per fer la sol·licitud.

I després...

Posteriorment es farà una valoració de les sol·licituds rebudes i una selecció de les persones.

Al mes de setembre s'enviarà al domicili les cartes amb les notificacions conforme s'ha concedit la subvenció, s'està en llista d'espera o s'ha denegat la subvenció.

Si a l'octubre no s'ha rebut la carta, cal informar-se trucant al telèfon 934132814 o enviar un correu a envellimentactiu@bcn.cat

* En cas de concessió de la subvenció: Les persones seleccionades rebran amb la carta de concessió el certificat de subvenció municipal, amb les dades següents:

 • Dia i hora per anar a l'agència de viatges a escollir el destí i fer la reserva. El dia i hora es donen d'acord amb el número d'ordre obtingut en el procés de selecció.

* En cas de quedar en llista d'espera: Se'ls comunicarà que poden optar a restar en la llista per si hi ha vacants durant la campanya o bé renunciar a la subvenció municipal i participar a la campanya estatal anant a qualsevol de les agències de viatges que gestionin aquest programa o fent la sol·licitud per internet. La renúncia s'haurà de fer mitjançant instància que caldrà lliurar als registres de les Oficines d'Atenció Ciutadana abans de sol·licitar plaça a la campanya estatal.

* En cas de sol·licituds denegades: Si s'acompleixen els requisits demanats per l'IMSERSO, podran participar en el programa estatal, caldrà anar a qualsevol de les agències de viatges que gestionin aquest programa o sol·licitar-ho per internet.

Si una mateixa persona ha demanat viatjar en la campanya estatal i en la campanya municipal, l'IMSERSO només tindrà en compte la petició feta a través de l'Ajuntament.

Qui ho pot demanar?

Les persones sol·licitants han de complir els següents requisits:

 • Estar empadronat a Barcelona.
 • Tenir Targeta Rosa, modalitat gratuïta
 • Complir un dels següents requisits que demana l'IMSERSO:
  • ser pensionista de jubilació del sistema públic de pensions
  • ser pensionista de viduitat amb edat igual o superior a 55 anys
  • ser pensionista per altres conceptes o perceptor de prestacions o subsidis de desocupació i tenir una edat igual o superior a 60 anys
  • ser titular o beneficiari del sistema de la Seguretat Social amb edat igual o superior a 65 anys.

 S'admetrà com acompanyants:

 • El/la cònjuge que ha de tenir concedida també la TARGETA ROSA (qualsevol modalitat).
 • Fills i filles amb discapacitat que tinguin un grau de discapacitat igual o superior al 45%, sempre que aquesta discapacitat els permeti vitatjar i ho facin acompanyats dels seus pares i compartint habitació amb ells.

En cas de matrimonis, tot i que rebin dos sol·licituds, només cal que n'emplenin una amb les dades de tots dos cònjuges.

En cas de persones soles que vulguin viatjar amb una altra persona, (que no sigui matrimoni/parella de fet o fill/a discapacitada), caldrà presentar una sol·licitud conjunta. Les dues persones han de complir tots els requisits. Si surten seleccionades, seran seleccionades totes dues. I si han de restar en llista d'espera també hi restaran a totes dues.

Si dues parelles volen viatjar juntes, cada una d’elles ha de fer una sol·licitud per separat. Quan rebin la carta amb el dia i hora de visita, la parella que ha de ser atesa abans haurà de demanar al telèfon d’informació i tràmits 010 que els canviïn el dia de visita per coincidir amb la parella que té la cita més tardana.

Documentació
 • Imprès de sol·licitud: emplenat i signat
 • Certificat de discapacitat, en cas que l'acompanyat sigui un fill o filla amb discapacitació igual o superior al 45%.
 • Únicament en el cas de persones ja acreditades per l'IMSERSO, si la persona sol·licitant no pot realitzar la sol·licitud (per malaltia, ser fora de Barcelona...) ho pot fer una altra persona, degudament identificada amb el seu document d'identitat original i amb la següent documentació addicional de la persona sol·licitant: 
  • autorització signada pel sol·licitant i fotocòpia del seu document d'identificació personal.
On es pot fer?
Dates

Any 2018:

Presentació de sol·licituds: del 10 al 24 maig, ambdós inclosos.

Comunicació del resultat de la sol·licitud: octubre de 2018

Preu

  Campanya 2018-19:  Preus aproximats, pendent d'actualitzar per part de l'IMSERSO

  Algunes destinacions tenen una reducció si es viatja en Temporada Baixa (TB), d'altres tenen un únic preu i no es fa reducció.

  • Temporada Alta (TA): de febrer a abril
  • Temporada Baixa (TB): s'aplica només a Costa Mediterrània i Illes Balears durant el mes de gener.

  Previsió de preus a pagar per persona, un cop aplicada la subvenció:

  Turisme natura de 5 dies: 154,80  euros

  Viatge cultural de 7 dies: 173.46 euros

  Viatge de 8 dies:

  • Costa mediterrània: TA 123,78 euros / TB 101,22 euros
  • Balears: TA 144,18  euros/ TB 111,42 euros
  • Canàries: 191,52  euros

  Viatge de 10 dies:

  • Costa mediterrània: TA 156,12  euros/ TB 129,66 euros
  • Balears: TA 179,16 euros/ TB 142,44 euros
  • Canàries: 236,16 euros

  Viatge de 15 dies:

  • Costa mediterrània: TA 222,72 euros/ TB 198,12 euros
  • Balears: TA  241,86  euros/ TB 196,80 euros
  • Canàries: 357,18 (dues illes)

  La subvenció municipal és del 40% del preu total del viatge

  * Els preus inclouen pensió completa en habitació doble a compartir. L'allotjament individual s'ha de gestionar directament amb l'hotel, sempre estarà subjecte a disponibilitat d'habitacions i el preu s'incrementarà amb un suplement per nit.

Organisme responsable
Darrera actualització  19 / 11 / 2018