Ajuntament de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Empreses | Ciutadans

Volant de residŔncia del Padrˇ municipal d'habitants de la ciutat de Barcelona

Justificant emès per l'Ajuntament de Barcelona que acredita l'empadronament d'una persona tal i com consta actualment en el Padró municipal d'habitants de Barcelona.

Us informem que heu de demanar un certificat històric d'empadronament en cas que necessiteu demostrar la residència en un domicili de Barcelona on avui ja no esteu empadronat.

Com tramitar

QuŔ podeu fer?

Podeu sol·licitar el volant de residència, que rebreu per correu postal al domicili on esteu empadronat si teniu identitat digital al mòbil (*) com a Usuari Registrat.

Podeu obtenir el volant de residència en format PDF si teniu identitat digital al mòbil (*) com a Usuari Acreditat o Usuari Certificat.

QuŔ necessiteu saber?
Com es fa el trÓmit?

(*) Consulteu el tràmit Identitat mòbil de l'Ajuntament de Barcelona.

En funció del nivell d'identitat electrònica de què disposeu, podreu demanar que us enviïn el volant per correu postal o bé descarregar-vos directament el volant de residència en format PDF.

  • Seguiu les instruccions i confirmeu les dades.

I desprÚs...

En cas que sigueu Usuari Registrat rebreu el volant de residencia al domicili d'empadronament, en el termini aproximat de 5 dies des de la data de petició, per correu postal ordinari.

En cas que sigueu Usuari Acreditat o Usuari Certificat tindreu el document, en format PDF, disponible al vostre telèfon mòbil.

Qui ho pot demanar?

Qualsevol persona major de 18 anys pot demanar el seu volant de residencia.

Documentaciˇ

No heu d'aportar documentació.

Dates

El termini de validesa del volant de residència l'estableix l'Administració que el demana i comença a comptar des de la data d'expedició.

Preu

    Tràmit gratuït.

Organisme responsable
TrÓmits relacionats
Darrera actualitzaciˇ  16 / 11 / 2018